Home
Learning Circles
Digiboards
Geolocation
BYOD & Apps
OLPC
Best Practices

Deze Workshops vonden plaats in de Inter-Continental University of the Caribbean (ICUC) in Otrobanda. ICUC sponsort de conferentie door de workshopruimtes gratis ter beschikking te stellen. Kilk hier voor de locatie!

Hoewel onze docenten en leerkrachten over een beperkt budget en beperkte middelen beschikken, gebeurt er op Curaçao meer dan menigeen denkt. De ICT & Onderwijs conferentie van 2006 toonde dat duidelijk aan. Lokale docenten en leerkrachten gaven vele presentaties over hoe zij ICT in de klas gebruiken.

Eén van de doelen van de ICT & Education Seminar 2013 is het versterken van onderlinge banden tussen onderwijzers die gebruik maken van ICT in de klas, en de uitwisseling van kennis.

In Track 6: Best Practices komen een aantal mensen uit het onderwijs aan het woord, die laten zien wat er kan, ook zonder een groot budget.
 

Workshops

Workshops Track 6

Hier vindt u meer informatie over de sprekers.

 

 

Rianne HellingsRianne Hellings, Website maken voor school en klas

Workshop: Website maken voor school en klas
Donderdag 12 September, 14:30 – 17:00, ICUC

Rianne Hellings, ex-APK docente en sinds 2005 webdesigner, laat in deze workshop zien hoe je snel en goedkoop een website kan maken voor je school of klas. Op deze website kun je huiswerk opgeven, foto's plaatsen en andere activiteiten ontwikkelen.

2013-09-12 Moru Bon Dia - Interview van Sally Hooi met Rianne Hellings over websites, tijdens ICT & Education Curaçao 2013 from Ace Suares on Vimeo.

 

 Denneth van der VeenDennteh van der Veen

 Workshop: 3D Printing
 Woensdag, 11 September, 14:30 – 15:50, ICUC

 Vanaf december is Stimul-IT de eerste Fablab in het Caribisch gebied. Wij zijn gestart met 1 3D printer en van daar uit gegroeid naar de andere aparaturen. Ik heb recent een bezoek gebracht aan de Fablab Paramaribo en daar van gedachten gewisseld. Future Lab van Stimul-IT werkt nauw samen met Fablab Maastricht en Fablab Waag Society in Amsterdam.

Ondertussen hebben wij verschillende workshops georganiseerd vooral voor jongeren

Ricardo Lochan, 3D printingRicardo Lochan

Workshop: 3D Printing
Woensdag, 11 September, 14:30 – 15:50, ICUC
 
Introductie 3D printen, door Ricardo Lochan en Denneth van der Veen, (Stimul-IT) In deze lezing worden de principes en mogelijkheden van 3D printen nader uitgelegd.
Tevens is er ook een demonstratie van een 3D printer.
 

Margo Groenewoud Margo Groenewoud

Workshop: Project DEdICa
Dinsdag 10 September, 16:05 – 17:30, ICUC

'Project DEdICa' is een platform voor het ontwikkelen en uitwisselen van lokaal lesmateriaal voor het FO. In de presentatie: - schetsen we de achtergrond, het belang, de opzet en de lange termijn visie en doelstelling - demonstreren we het platform en enkele gedigitaliseerde lesmaterialen - schetsen we toekomstig gebruik.

Roeland VrolijkRoeland Vrolijk

Workshop: ICT in het hoger onderwijs
Woensdag, 11 September, 16:05 – 17:30, ICUC

Roeland Vrolijk werkt vanuit Curańčao voor onder meer de Codarts hogeschool in Rotterdam en als auteur voor Noordhoff-uitgevers.

ICT is een vanzelfsprekend onderdeel van het onderwijs en hij zal in de workshop aan de hand van voorbeelden uit de praktijk handvatten uiteenzetten welke een docent kan gebruiken: zowel bij vormen van afstandsleren als bij de reguliere onderwijsopzet 'face to face'.  De workshop geldt in principe voor iedere vorm van onderwijs voor de leeftijd vanaf 16 jaar en ouder.

Onderwerpen: didactische werkvormen, toetsing, Facebook, Youtube, Skype, etc.

Luuk van der Wolde

Luuk van der Wolde

Workshop: Beginners in ICT voor de klas
Maandag 16 September, 16:05 – 17:30, ICUC

Luuk (ICT-coördinator VPCO) geeft een workshop voor (beginnende) leerkrachten die zich nog onzeker voelen op het gebied van ICT. Hij reikt tools aan om de ICT-les voor zowel leerling als leerkracht aantrekkelijker te maken. Aan het eind van de workshop hebben de deelnemers zin om zelf hun IC'T-lessen te gaan geven.

 

Minerva LaufferMinerva Lauffer

Workshop: Sazon
Woensdag 19 september, 16:05:17:30, ICUC
 
Uitleg over de on-line CAV methode 'Sazon' voor het voortgezet onderwijs. Dit lespakket is ontwikkeld voor het vak Kunst Algemeen voor de Havo/Vwo-scholen van de Nederlandse Antillen. In opdracht van Fundashon Material pa Skol (FMS) en Ministerio di Enseñansa, Siensia, Kultura i Deporte. 'Sazon' behandelt de kunstgeschiedenis vanuit een Caribish gezichtspunt. De methode is rijk geïllustreerd met foto's en video's en geeft de leerling een unieke leerervaring. De methode is geheel on-line en daarin de eerste in haar soort op Curaçao.
 
Huiswerk Groep J

Op de Divi Divi school voor Special Onderwijs (VPCO) houdt elke juf of meester het huiswerk bij via Google Docs. De verschillende Docs worden weer samen gebracht in een Wordpress website. Rianne Hellings (Kuki+Ko) legt uit hoe het werkt.

huiswerk groep J >>
Mediawijsheid

Mag ik mij even voorstellen. Ik ben Ted Hövelmann en ben Nationale MediaCoach. In deze wereld van oude en nieuwe media is het belangrijk dat je mediawijs wordt. Wat is mediawijsheid en wat kan ik voor U doen? Kom naar de workshop!

nationale media coach >>
Wikipedia::3D Printer

Een 3D-printer is een apparaat dat op basis van digitale "bouwtekeningen" (computerbestanden) min of meer willekeurige driedimensionale objecten kan produceren. Dit gebeurt door het object laag na laag op te bouwen. Het gehele proces heeft de naam rapid prototyping gekregen. Ricardo Lochan en Denneth van der Veen (Stimul-IT) leggen uit hoe het werkt.

naar wikipedia >>
"Ziezo" leerbegeleiding

Juliëtte Eekhof, remedial teacher met een eigen praktijk:

"Met mijn leerlingen werk ik alleen maar met mijn laptop en ipad. Schrijven doe ik nauwelijks meer. Ik probeer ook zo min mogelijk te printen en alles via de mail te versturen. Ik ben zeer goed op de hoogte wat er mogelijk is met computers en tablets."

Op haar website blogt ze over hoe Juliëtte lesgeeft, welke sites en apps er gebruikt worden en goed zijn. Ziezo leerbegeleiding, Julianadorp.

naar de site van ziezo >>
Developed with QwikZite (version 1.12)  Designed by Manuela Hak & Kuki+Ko