Home
Learning Circles
Digiboards
Geolocation
BYOD & Apps
OLPC
Best Practices
 


Het digitaal schoolbord (vaak afgekort tot digibord), is een digitale versie van het klassieke schoolbord waarop met krijt wordt geschreven (blackboard), of het 'whiteboard' waarop met stift kan worden geschreven.

Andere namen die worden gebruikt zijn elektronisch schoolbord of smartboard. Bij de laatste moet worden opgemerkt dat het een merknaam betreft van SMART Technologies, een Canadees bedrijf dat in 1992 begonnen is met de productie van digitale schoolborden.

Het voordeel van het digitale schoolbord boven het oude schoolbord is de grafische gebruikersomgeving, die gebruikmaakt van de mogelijkheden van de computer.

Linda op Paradise Radio:

Paradise FM: Interview met Bob Hofman door Folkert Tempelman

 

Over Linda Humme (NL)

Linda HummerLinda Humme is een expert op het gebied van Digitale Schoolborden (IWB, digibord).

Linda staat al 24 jaar voor de klas, op de St. Nicolaasschool in Nieuwveen (NL). Zij wil graag leerkrachten inspireren en enthousiasmeren, mogelijkheden aankaarten om onderwijs passend te maken; verder gaan, nog dieper en breder duiken in de implementatie van ICT in het het onderwijs. Het digibord en de tablets staan daarbij hoog op haar lijstje. Linda is gecertificeerd Trainer en Education Consultant SMART Technologies, gecertificeerd Trainer Prowise Presenter en auteur digibordlessen Malmberg Wereld in Getallen en Taal Actief. Ze is gespecialiseerd in het werken met SMART Board, Active Board en HD-bord.

Tevens is ze co-auteur van BoekTweePuntNul, een publicatie (boek & app) waarin lezers, kort maar helder, geïnformeerd worden over 200 Social Media applicaties, webtools en web 2.0 toepassingen. Op basis van co-creatie en crowdsourcing werkten 200 expert-auteurs mee aan dit project, waaronder een aantal onderwijsprofessionals uit Curaçao. Ook schreef ze mee aan Inspirerend boek met praktijkverhalen over Sociale Media op de Basisschool.

Workshops

Alles over YURLS (16 sept)

De naam YURLS komt van Your URLs, het is een website (startpagina) met links, informatie en andere tools, die u kunt gebruiken voor uw digibord. In deze workshop kijken we naar de indeling van een YURLS-pagina, en samen bekijken we een paar goede voorbeelden. Daarna gaan we zelf een pagina maken en inrichten. U kunt uw YURLS direct gebruiken in uw eigen klas en zelf op elk moment aanvullen!

 

WEB 2.0 tools voor het Digibord (17 sept)

Er zijn al heel veel WEB 2.0 tools en er komen dagelijks nieuwe bij. Maar wat is dat, een WEB 2.0 tool en wat kunt u ermee? We laten een aantal bruikbare WEB 2.0 tools zien die u op het digibord kunt gebruiken. Uiteraard kunt u deze tools ook op een computer en soms ook op een tablet gebruiken. Met WEB 2.0 tools kunt u oefeningen maken in elke taal, ook het Papiaments. De tools kunnen oneindig vaak gebruikt worden nadat u een korte tijd besteedt om ze te vullen met informatie. Met sommige tools kunnen leerlingen ook thuis aan de slag. Herhaling is de kracht van het onderwijs. Na de uitleg volgt het hands-on gedeelte en gaan we direct met WEB 2.0 aan de slag.

 

Digibord gebruik bij rekenles en taalles (16 & 17 sept)

In deze tweedelige workshop - die u apart of samen kunt volgen - wordt het digibord ingezet voor rekenles (maandag 16 septemeber) en taalles (dinsdag 17 september)

Wat is de meerwaarde van het digibord boven een gewone 'beamer'? Hoe kunt u tijdens de rekenles/taalles het digibord gebruiken, vanuit 'passend onderwijs' en wat is 'interactie'? Kortom, we kijken hoe we door de inzet van het digibord, leerprestaties en vaardigheden van de leerlingen kunnen vergroten. We kijken ook naar effectief onderwijs. In deze workshop krijgt u veel informatie en inspiratie en gaat u zelf ook aan de slag. U leert eenvoudige digibord activiteiten te ontwerpen.

 

 
Over Digiborden

Dé website over digiborden en touchscreens voor het onderwijs. Laat je informeren en inspireren over de interactieve mogelijkheden van een digibord in je klas

naar kennisnet >>
Schoolbordportaal

Hier vindt u voor verschillende vakgebieden tools, prentenboeken, liedjes, spelletjes, filmpjes en overige lesmaterialen voor gebruik op een digitaal schoolbord.

schoolbordportaal >>
Wikipedia::Digibord

Het digitaal schoolbord (vaak afgekort tot digibord), is een digitale versie van het klassieke schoolbord...

naar wikipedia >>
Spreker: Linda Humme

Linda Humme wil graag leerkrachten inspireren en enthousiasmeren, onderwijs 'passend' maken; verder gaan, nog dieper en breder duiken in de implementatie van ICT in het het onderwijs.

about linda >>
YURLS

De YURLS pagina van Linda Humme.

linda's yurls >>
BoekTweePuntNul

Linda is co-auteur van BoekTweePuntNul, een verzameling WEB 2.0 tools voor het onderwijs.

boek 2.0 >>
Social Media op de Basisschool

Linda schreef mee aan Inspirerend boek met praktijkverhalen over Sociale Media op de Basisschool

inspiratieboek >>
Developed with QwikZite (version 1.12)  Designed by Manuela Hak & Kuki+Ko